Koós Ervin

In Memoriam - Koós Ervin

Koós Ervin különleges tiszteletnek örvendett ebben a városban, ami nem elsősorban tisztségeinek, hanem emberi tartásának, becsületességének, empátiájának szólt.

Hosszú éveken keresztül volt a Hatvani Polgárőr Egyesület elnöke, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség tisztségviselője. Munkája során elkötelezett volt az ifjúságnevelés iránt. Nevéhez kötődik az Ifjú Polgárőr Képzés, melynek során számtalan fiatal számára nyújtottak közösséget, részesültek KRESZ-oktatásban, részt vehettek drogprevenciós programban, megismerhették a rendőrség munkáját, részt vehettek a polgárőrök tevékenységében. Kirándulásokat, túrát, lövészetet szerveztek Ervin vezetésével a számukra. Képes volt megnyerni a gyermekeket és a felnőtteket is az ügynek, amiben hitt, amiért szabadidejét áldozva kitartóan dolgozott.

Remek szervező volt, kiváló és gyümölcsöző kapcsolatokat épített és ápolt. Munkájukhoz megnyerte a Kodály Zoltán Iskola, a Szivárvány Szociális Szolgálat, a Vasutas Lövész Klub együttműködését.
A társszervekkel való együttműködésre is rendkívüli hangsúlyt fektetett. Kiváló kapcsolatot ápolt a Balassagyarmati Határrendészeti Igazgatósággal, a helyi rendőrkapitánysággal, a tűzoltókkal, a mentőkkel, az önkormányzattal. Számtalan közös akció és közös rendezvény bizonyította a sikeres együttműködést.
Vezetése idején szerezték be az első egyenruháikat, akkor kapta a polgárőrség az első gépjárművet. A hozzá kapott támogatás a szervezet, a vezetés kiváló munkájának elismerése is volt egyben, ahogy a rengeteg elismerő oklevél, emléklap emlékplakett, kitüntetés, amit a szervezet és Koós Ervin személyesen kapott. 2005-ben Polgármesteri Díszvacsora keretében jutalmazták elismerő oklevéllel a polgárőrség kiemelkedő tevékenységét.
Ervin nevelői vénáját, szociális érzékenységét bizonyítja, hogy vezetése alatt a polgárőrök szükség esetén besegítettek a betegszállításba, elesett családokat segítettek ajándékcsomagokkal, évről évre könyveket ajándékoztak az óvodáknak. Gyermeknap közeledtével meglátogatták az óvodákat, ahol az egyenruhás bácsik megmutatták a mentéshez felszerelt polgárőr autót.
Elnöki megbízatása lejártával, megrendült egészsége ellenére is kitartóan dolgozott azért, amiben hitt. Kezdeményezésére és szervezése mellett rajzpályázatot hirdettek, részt vettek az óvodai közlekedésbiztonsági napok lebonyolításában A Megyei Polgárőr Nap szervezésében is komoly szerepet vállalt.

Ervin egész élete, munkája példa.
Példa arra, hogy igazi életet az él, aki hittel él, akinek szilárd az értékrendje, aki kitartóan tesz is azért, amiben hisz, tudja, hogy felelős a jelenért és a jövőért!
Ervin barátunk, testvérünk, bajtársunk hittel élt, magasra tette a mércét, -elsősorban önmagának-, és nyomot hagyott maga után. Emlékét és példáját mindazok, akik ismerték és szerették megőrzik a szívükben. Élete és példája mérce lesz az elkövetkező időben mindannyiunk számára!